
Aceasta rulada de spanac cu sunca este ideala pentru mesele festive sau ca aperitiv racoritor in orice sezon. Usor de preparat si plina de arome, combina perfect blatul moale cu umplutura cremoasa si sunca delicata.
Ingrediente pentru rulada:
500 g spanac (decongelat)
125 g faina semigrisata
4 oua
2 catei de usturoi
½ lingurita sare
Pentru umplutura:
200 g branza tartinabila (tip Almette sau echivalent)
2 triunghiuri de branza topita (aprox. 40 g fiecare)
1 ceapa verde
2-3 fasii de ardei copt
100 g sunca feliata
Mod de preparare
Blatul:
Decongeleaza spanacul si pune-l intr-un bol. Adauga galbenusurile, faina, usturoiul zdrobit si sarea. Separat, bate albusurile spuma tare si incorporeaza-le usor in amestecul de spanac.
Toarna compozitia pe o tava tapetata cu hartie de copt si niveleaza. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 15 minute. Nu lasa blatul prea mult la copt pentru a ramane moale si usor de rulat.
Scoate rulada din cuptor si ruleaz-o usor impreuna cu hartia. Las-o sa se raceasca complet.
Umplutura:
Amesteca branza tartinabila cu branza topita, ceapa verde tocata si ardeiul taiat marunt.
Desfa rulada cu grija, indeparteaza hartia si unge jumatate din crema pe toata suprafata. Asaza feliile de sunca, apoi intinde restul de umplutura deasupra.
Ruleaza din nou si lasa la rece pentru cateva ore inainte de servire.