
Aceasta rulada pufoasa, cu o umplutura cremoasa si aromata de vanilie, este perfecta pentru orice ocazie. Usor de preparat si incredibil de gustoasa, te va cuceri de la prima inghititura!
Ingrediente pentru aluat:
100 g apa
100 g lapte
Un praf de sare
Un praf de zahar
80 g unt
130 g faina
3 oua
Ingrediente pentru crema:
2 oua
150 g zahar
30 g amidon de porumb
400 g lapte
Esenta de vanilie, dupa gust
50 g unt
Pentru decor:
Zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-o cratita, amesteca apa, laptele, sarea si zaharul. Adauga untul si incalzeste pana se topeste complet.
Toarna faina in ploaie si amesteca energic, evitand formarea cocoloaselor.
Gateste amestecul la foc mic timp de 2-3 minute, apoi transfera-l intr-un bol si lasa-l sa se raceasca.
Incorporeaza ouale, unul cate unul, pana obtii un aluat elastic si omogen.
Intinde aluatul intr-o tava si coace la 200°C timp de 30 de minute. Lasa-l sa se raceasca.
Prepararea cremei:
Amesteca ouale cu zaharul si amidonul de porumb, apoi adauga laptele si vanilia.
Fierbe amestecul la foc mic, amestecand continuu, pana obtii o crema densa.
Adauga untul si amesteca pana la omogenizare.
Intinde crema peste blatul racit, ruleaza cu grija si lasa la frigider timp de o ora.
Presara zahar pudra inainte de servire si bucura-te de un desert delicios! 🍰✨
