Rulada pufoasa cu mere, usor de preparat si foarte aspectuoasa

Rulada pufoasa cu mere, usor de preparat si foarte aspectuoasa

Ingrediente
5 mere
6 oua
150 g zahar
1 lingurita de scortisoara
zeama de la 1 lamaie
70 grame faina
4 linguri de apa rece
un praf de sare
10 grame praf de copt
1 pliculet de 8 grame zahar vanilinat

Mod de Preparare

Pregatirea Merelor:
Curatati merele de coaja si taiati-le in felii subtiri dupa ce le-ati spalat bine. Pentru a preveni oxidarea si pentru a mentine culoarea proaspata, stropiti-le cu zeama de lamaie.
Tapetati o tava de 37 x 28 cm cu hartie de copt si asezati feliile de mar in straturi suprapuse, astfel incat sa acoperiti toata suprafata, lasand aproximativ 1 cm liber pe margini.
Presarati scortisoara peste mere si puneti tava deoparte.

Prepararea Aluatului:
Intr-un castron, bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase.
Adaugati zaharul tos si cel vanilat, continuand sa mixati pana obtineti o spuma ferma care ramane stabila cand intoarceti bolul.
Adaugati 4 linguri de apa rece, apoi incorporati galbenusurile, pe rand, amestecand delicat dupa fiecare.
Combinati faina cu praful de copt si adaugati-le treptat in compozitie, amestecand cu grija pentru a preveni formarea cocoloaselor.

Asamblarea si Coacerea:
Ungeti marginea lasata libera din tava cu mere.
Turnati aluatul peste mere, netezind usor cu o spatula pentru a nu deranja stratul de mere.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 15 minute.
Dupa coacere, scoateti tava si lasati prajitura sa se raceasca putin, timp de 5 minute.

Finalizarea:
Daca preferati, presarati zahar pudra deasupra prajiturii.
Asezati o alta hartie de copt deasupra prajiturii, puneti o alta tava peste si, cu grija, intoarceti prajitura astfel incat merele sa fie deasupra.
Scoateti tavile si hartia de copt, apoi rulati prajitura strans in hartia noua. Lasati-o sa se raceasca complet.
Dupa racire, prajitura se poate taia si portiona. Rulada cu mere este un desert usor si aerat, ideal pentru ocazii festive.

Prajitura Delicioasa cu Lamaie si Nuci

Prajitura Delicioasa cu Lamaie si Nuci – Un Desert Foarte Rapid si Plin de Aroma

Ingrediente:

Ingrediente pentru blatul 1:
6 galbenusuri
2 oua intregi
100 g zahar
30 g ulei
120 g faina
1 lingurita praf de copt
Sucul si coaja rasa de la o lamaie

Ingrediente pentru umplutura:
250 g nuci macinate
45 g zahar
3 linguri de marmelada la alegere
100 ml lapte fierbinte

Ingrediente pentru blatul 2:
6 albusuri
100 g zahar
30 g ulei
120 g faina
1 lingurita praf de copt
Sucul si coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare:

1.Bateti galbenusurile si ouale intregi cu zaharul. Adaugati restul ingredientelor ce se regasesc pentru blatul 1 si amestecati bine. Turnati compozitia intr-o tava unsa (32×32 cm) si coaceti putin, doar cat sa prinda o crusta.
2.Intre timp, preparati umplutura amestecand toate ingredientele necesare.
3.Blatul 2: Bateti albusurile spuma, adaugati zaharul si bateti scurt, apoi incorporati restul ingredientelor.
Turnati umplutura peste primul strat usor copt, iar deasupra puneti aluatul din albusuri. Coaceti pana este gata, timp de aproximativ 30-40 minute, la 180°C (in functie de cuptor).