Rulouri cu Biscuiti si Crema Delicata de Cocos

Rulouri cu Biscuiti si Crema Delicata de Cocos

Aceasta reteta de rulouri de cocos este perfecta pentru cei care iubesc dulciurile cu un gust intens de cocos si cacao. Rulourile sunt usor de preparat, iar combinatia dintre biscuiti, unt si crema delicata de cocos le face un desert ideal pentru orice ocazie. Urmeaza pasii simpli pentru a obtine aceste delicii care iti vor incanta papilele gustative.

Ingrediente pentru aluatul de biscuiti:
500 g biscuiti macinati
100 g unt (sau margarina)
200 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat sau putin extract de vanilie sau miezul unei pastai de vanilie
300 ml lapte
30 g cacao fara zahar (4 linguri)
2 lingurite esenta de rom sau rom

Ingrediente pentru crema:
150 g unt (sau margarina)
100 g zahar pudra + 1 plic zahar vanilat
70-100 g fulgi de cocos, in functie de preferinte

Ingrediente pentru decor:
Aproximativ 50 g fulgi de cocos

Mod de preparare

Incepem prin a pregati aluatul de biscuiti. Se amesteca untul la temperatura camerei cu biscuitii macinati si cu celelalte ingrediente. Apoi se lasa deoparte.

Pentru crema, se mixeaza untul cu zaharul pudra pana devine spumos, apoi se incorporeaza fulgii de cocos (se pot adauga si cateva picaturi de colorant alimentar).

Aluatul de biscuiti se imparte in doua, apoi fiecare parte se intinde separat. Este recomandat sa se intinda pe hartie de copt sau folie alimentara, pentru a preveni lipirea. Se pune si deasupra hartie de copt sau folie alimentara, pentru a evita lipirea de sucitor. Aluatul trebuie intins subtire si uniform, dar nu prea subtire, pentru a nu se rupe la rulare.

Se unge aluatul de biscuiti cu jumatate din cantitatea de crema. Se ruleaza strans, apoi se presara cu fulgi de cocos pe exterior. Se ruleaza si al doilea rulou in acelasi mod.

Rulourile se infasoara in folie alimentara si se pastreaza la frigider. Desi se pot taia imediat, este recomandat sa se astepte o jumatate de ora pentru a se intari putin.