Rulouri Pufoase cu Scortisoara – Gustul Copilariei Intr-un Desert Aromat

Rulouri Pufoase cu Scortisoara – Gustul Copilariei Intr-un Desert Aromat

Ingrediente necesare

Pentru aluat
500 g faina
200 ml lapte caldut
100 g zahar
2 oua
80 g unt moale
1 plic de drojdie uscata (7 g)
Un praf de sare

Pentru umplutura
100 g unt topit
150 g zahar brun
2 linguri de scortisoara

Pentru glazura (optional)
100 g zahar pudra
2-3 linguri de lapte
1 lingurita de extract de vanilie

Metoda de preparare

Pregatirea aluatului:
Incepe prin a dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu o lingurita de zahar. Lasa amestecul sa stea 5-10 minute pana se activeaza drojdia si se formeaza o spuma.
Intr-un bol mare, cerne faina si adauga sarea. Creeaza un loc in mijlocul fainii si adauga zaharul, ouale, untul moale si amestecul de lapte cu drojdie. Framanta aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Acopera-l cu un prosop curat si lasa-l la dospit intr-un loc calduros timp de 1-2 ore sau pana isi dubleaza volumul.

Prepararea umpluturii:
Intr-un bol mic, amesteca zaharul brun cu scortisoara. Topeste untul separat.

Asamblarea rulourilor:
Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina, formand un dreptunghi de aproximativ 1 cm grosime.
Unge aluatul intins cu untul topit, apoi presara uniform amestecul de zahar si scortisoara.
Ruleaza aluatul strans, incepand de la o margine lunga, pentru a forma un sul. Taie rulouri de aproximativ 3-4 cm grosime si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele.

Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Lasa rulourile sa mai dospeasca in tava timp de 20-30 de minute, apoi coace-le pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana devin aurii si frumoase.

Glazurarea (optional):
Daca doresti sa adaugi un strat suplimentar de dulceata, amesteca zaharul pudra cu laptele si extractul de vanilie pana obtii o glazura fina. Toarn-o peste rulouri imediat ce le scoti din cuptor.

Servirea:
Lasa rulourile sa se raceasca putin inainte de a le servi, dar nu prea mult – sunt absolut delicioase cand sunt inca putin calde si glazura incepe sa se topeasca.

Aceste rulouri cu scortisoara sunt nu doar usor de facut, dar si o modalitate excelenta de a aduce mirosul si gustul copilariei in casa ta. Fie ca le servesti la micul dejun, ca gustare sau desert, cu siguranta vor fi apreciate de toti cei care le incearca.