Ingrediente:
300 g ciocolata neagra
200 g biscuiti cu unt
75 g merisoare uscate
50 g stafide
50 g coaja de portocala confiata
125 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
60 g unt sau margarina
2-3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Pregatirea ingredientelor uscate: Rupeti biscuitii in bucati mici si puneti-i intr-un bol mare. Adaugati merisoarele, stafidele si coaja de portocala confiata, apoi amestecati bine.
Topirea ciocolatei: Puneti smantana, untul si ciocolata rupta in bucati intr-o cratita. Gatiti la foc mic, amestecand constant, pana cand toate ingredientele s-au topit si obtineti o compozitie omogena.
Formarea salamului: Turnati amestecul lichid peste biscuiti si fructe uscate, apoi omogenizati bine. Pe o suprafata de lucru, asezati doua foi de folie alimentara suprapuse. Puneti compozitia de ciocolata pe folie si modelati un rulou cu diametrul de 7-8 cm. Infasurati strans in folie si rasuciti capetele pentru a sigila.
Racirea: Puneti ruloul in frigider si lasati-l sa se intareasca, ideal peste noapte.
Servirea: Inainte de servire, presarati zahar pudra pe rulou si taiati-l in felii cu un cutit bine ascutit.
Un desert deosebit, perfect pentru orice ocazie!