Salata boeuf este nelipsita de pe masa de sarbatori, iar decorarea acesteia cu oua umplute aduce un plus de eleganta si savoare. Iata cum poti pregati aceasta delicioasa reteta perfecta pentru Craciun!
Ingrediente pentru salata boeuf:
4 cartofi medii
3 morcovi
1 pastarnac
200 g mazare fiarta
200 g carne de vita (sau piept de pui, dupa preferinta)
3 castraveti murati
1 ardei copt (optional)
150 g maioneza
1 lingurita de mustar
Sare si piper, dupa gust
Ingrediente pentru ouale umplute:
6 oua
1 galbenus fiert
1 lingurita de mustar
2 linguri de maioneza
50 g pate de ficat (sau branza cremoasa, dupa preferinta)
Sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Prepararea salatei boeuf:
Fierbe cartofii, morcovii, pastarnacul si carnea pana sunt bine patrunse. Lasa-le sa se raceasca complet.
Taie legumele si carnea cubulete mici. Adauga mazarea fiarta, castravetii murati taiati marunt si, daca doresti, ardeiul copt.
Intr-un bol mare, amesteca toate ingredientele cu maioneza si mustarul. Potriveste gustul cu sare si piper.
Transfera salata pe un platou si modeleaz-o intr-o forma rotunda sau ovala, pregatind-o pentru decorare.
Prepararea oualor umplute:
Fierbe ouale tari, apoi curata-le si taie-le pe jumatate. Scoate galbenusurile si pastreaza albusurile intregi.
Amesteca galbenusurile fierte cu mustar, maioneza, pate de ficat (sau branza), sare si piper, pana obtii o pasta fina.
Umple albusurile cu pasta obtinuta, folosind o lingurita sau un pos pentru decor.
Asamblarea finala:
Decoreaza salata boeuf cu ouale umplute, asezandu-le deasupra, astfel incat sa acopere uniform suprafata.
Pentru un aspect festiv, poti adauga mici ornamente din legume, precum felii subtiri de morcov, patrunjel sau rondele de masline.
Lasa preparatul la frigider pentru cel putin o ora inainte de servire, pentru a permite aromelor sa se imbine perfect.
Pofta buna!