Salata de dovlecel – absolut delicioasa

Daca esti in cautarea unei retete usor de pregatit, dar de mare efect, salata de dovlecei cu maioneza si usturoi este alegerea perfecta. Este o combinatie echilibrata intre gustul delicat al dovleceilor, aroma intensa a usturoiului si cremozitatea maionezei.

Ingrediente:
3 catei de usturoi
Apa
1 galbenus de ou
250 ml ulei
2 linguri de mustar
3 dovlecei mari
Sare dupa gust
140 g iaurt gras

Cum sa pregatesti o salata delicioasa de dovlecei cu maioneza si usturoi
Indeparteaza coaja dovleceilor cu un curatator de legume.
Taie fiecare dovlecel pe lungime in doua parti si scoate semintele folosind o lingura.
Rade dovleceii pe razatoarea mare si pune-i deoparte.
Umple o oala incapatoare cu apa si adauga un praf de sare. Pune oala pe foc mediu.
Cand apa incepe sa clocoteasca, adauga dovleceii rasi si lasa-i sa fiarba pana devin moi.
Dupa fierbere, strecoara dovleceii intr-o sita sau strecuratoare.
Clateste-i sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de gatire si pentru a le pastra textura.
Lasa dovleceii sa se scurga bine de apa, presand usor pentru a elimina excesul.
Intr-un bol mic, prepara maioneza combinand galbenusul de ou, o lingurita de mustar si ulei, amestecand treptat pana obtii o textura cremoasa.
Curata usturoiul si piseaza-l fin.
Intr-un bol mare, combina dovleceii scursi cu maioneza si cateva linguri de iaurt pentru un plus de prospetime.
Adauga sare dupa gust si integreaza usturoiul pisat in compozitie. Amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt omogenizate.

Aceasta salata simpla si savuroasa poate fi servita imediat sau lasata la frigider pentru a se raci si a-si intensifica aromele. Este perfecta ca aperitiv sau garnitura langa preparate din carne. Pofta buna!