Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Aceste saratele fragede cu branza de burduf sunt un aperitiv perfect pentru orice ocazie. Textura lor crocanta si aroma unica de branza le fac ideale pentru a fi savurate alaturi de prieteni sau familie.

Ingrediente
500 g faina alba
200 g untura
200 g branza de burduf
150 ml lapte
2 oua
30 g drojdie
Sare, dupa gust
1 galbenus pentru uns
Seminte de susan pentru presarat deasupra

Mod de preparare
Intr-un bol, amesteca toate ingredientele pentru aluat: faina, untura, branza de burduf, laptele, ouale, drojdia si sare. Framanta pana cand compozitia devine omogena.
Pune aluatul pe o suprafata de lucru si framanta-l pana devine neted.
Intinde aluatul pana la o grosime de 0,5 cm. Unge-l cu galbenusul batut si presara semintele de susan deasupra. Taie-l in fasii subtiri, formand astfel batoane.
Asaza batoanele intr-o tava unsa si coace-le in cuptorul preincalzit la 180-200°C, pana capata o culoare aurie.
Serveste-le calde.

Pofta buna!