Aceste saratele fragede cu branza de burduf sunt un aperitiv perfect pentru orice ocazie. Textura lor crocanta si aroma unica de branza le fac ideale pentru a fi savurate alaturi de prieteni sau familie.
Ingrediente
500 g faina alba
200 g untura
200 g branza de burduf
150 ml lapte
2 oua
30 g drojdie
Sare, dupa gust
1 galbenus pentru uns
Seminte de susan pentru presarat deasupra
Mod de preparare
Intr-un bol, amesteca toate ingredientele pentru aluat: faina, untura, branza de burduf, laptele, ouale, drojdia si sare. Framanta pana cand compozitia devine omogena.
Pune aluatul pe o suprafata de lucru si framanta-l pana devine neted.
Intinde aluatul pana la o grosime de 0,5 cm. Unge-l cu galbenusul batut si presara semintele de susan deasupra. Taie-l in fasii subtiri, formand astfel batoane.
Asaza batoanele intr-o tava unsa si coace-le in cuptorul preincalzit la 180-200°C, pana capata o culoare aurie.
Serveste-le calde.
Pofta buna!