Saratele cu ou si smantana – Moi, pufoase si delicioase

Saratele cu ou si smantana – Moi, pufoase si delicioase

Prepararea unor gustari rapide si delicioase este mereu o provocare, mai ales atunci cand dorim sa aducem un strop de traditie in bucatarie. Reteta aceasta de saratele combina savoarea branzei cu prospetimea cepei verzi, rezultand o gustare perfecta pentru orice moment al zilei. Usor de preparat si extrem de gustoase, aceste saratele vor fi cu siguranta pe placul intregii familii.

Ingrediente:
Oua: 2 bucati
Sare: 0,5 lingurita
Smantana: 250 g (15-20% grasime, la temperatura camerei)
Branza: 100 g, rasa
Carne: 80 g (carnati, sunca sau crenvursti fierti)
Ceapa verde: 50 g (aproximativ un buchet), tocata
Faina: 400 g, cernuta
Bicarbonat de sodiu: 0,5 lingurita
Ulei vegetal: pentru prajit

Mod de Preparare:
1.Spargeti doua oua intr-un bol si adaugati o jumatate de lingurita de sare. Bateti-le usor cu un tel.
2.Incorporati 250 g de smantana (cu 15-20% grasime) la oua, de preferat la temperatura camerei.
3.Adaugati 100 g de branza rasa, 80 g de carne (optional) si 50 g de ceapa verde tocata. Amestecati bine toate ingredientele.
4.Turnati 400 g de faina cernuta si o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu in amestec. Framantati pana obtineti un aluat moale, dar nu lipicios. Ajustati cantitatea de faina daca este necesar.
5.Acoperiti aluatul cu un prosop sau capac si lasati-l sa se odihneasca timp de 10 minute la temperatura camerei.
6.Transferati aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Presarati putina faina si pe aluat si intindeti-l intr-un strat de aproximativ 0,5 cm grosime.
7.Taiati aluatul in jumatate si apoi in fasii de aproximativ 3,5 cm latime. Fiind un aluat fraged, manipulati fasiile cu grija.
8.Incalziti ulei vegetal intr-o tigaie. Prajiti fasiile pe ambele parti pana devin aurii, mentinand focul la o intensitate medie pentru o prajire uniforma.
9.Transferati saratelele pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Serviti-le imediat, cat sunt calde.

Aceste saratele crocante si aromate sunt ideale pentru a fi servite calde, direct din tigaie. Fie ca le savurati ca aperitiv sau ca o gustare intre mese, saratelele vor fi intotdeauna o alegere inspirata. Bucurati-va de ele alaturi de cei dragi si aduceti un plus de savoare momentelor petrecute impreuna! Pofta buna!

RETETA BONUS –>> Biscuiti de casa care au gustul copilariei

Ingrediente:
-200 g unt (poate fi folosit unt simplu sau cu un continut mai mare de grasime)
-200 g zahar
-3 oua
-3 linguri de lapte
-3 linguri de smantana
-2 plicuri de praf de copt
-Esenta de vanilie
-Faina (intre 900 g si 1000 g)
-Zahar pudra pentru presarat deasupra biscuitilor

Metoda de preparare:

1.Intr-un bol generos, treceti prin sita faina si amestecati-o cu praful de copt.
2.Intr-un alt recipient, utilizati un mixer pentru a imbina cu grija untul si zaharul, pana cand obtineti o textura aerata si uniforma.
3.Adaugati ouale treptat, amestecand in mod continuu dupa fiecare adaugare. Ulterior, incorporati treptat laptele, smantana si esenta de vanilie pana cand obtineti un amestec uniform.
4.Opriti mixerul si adaugati cu grija faina si praful de copt in portii mici in amestecul lichid. Cantitatea de faina poate sa varieze in functie de marimea oualor si consistenta smantanii.
5.Aluatul rezultat se infasoara cu grija in folie de plastic si se lasa la racit in frigider pentru cel putin o ora sau pana cand isi intareste usor consistenta.
6.In timp ce aluatul se raceste, pregatiti biscuitii. Formati aluatul in bastonase lungi (aproximativ 10-12 cm) si asezati-le pe o tava neunsa, lasand spatiu suficient intre fiecare biscuite.
7.Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute sau pana cand biscuitii devin usor aurii la margini.
Dupa scoaterea din cuptor, presarati cu delicatete zahar pudra peste biscuiti pentru un gust dulce si delicios.