Secretul celor mai gustoase gogonele murate si o greseala pe care o fac aproape toate gospodinele

Secretul celor mai gustoase gogonele murate si o greseala pe care o fac aproape toate gospodinele

La sfarsitul lunii august si inceputul lui septembrie, este perioada ideala pentru a pune la murat gogonelele, un preparat delicios ce poate insoti perfect fripturile, cartofii sau fasolea batuta.

Pentru a pastra gogonelele crocante, este crucial sa adaugati o bucata de hrean in borcan. Totusi, fiti atenti sa nu exagerati cu frunzele de dafin, deoarece acestea pot da un gust amar muraturilor.

Reteta Gogonele Murate

Ingrediente:
2,5 kg gogonele
2 morcovi
1 mana de flori de conopida
4 linguri de sare grunjoasa
1 tulpina de hrean
1/2 tulpina de marar uscat
Frunze de telina
4 foi de dafin
8 catei de usturoi
1 lingura boabe de piper
1 lingura boabe de mustar

Preparare:
Incepeti prin sterilizarea borcanelor si spalarea temeinica a gogonelelor, eliminandu-le pe cele stricate pentru a preveni alterarea intregului continut. Curatati morcovii si usturoiul; taiati morcovii in rondele si impartiti hreanul in patru pe lungime.

Intre timp, fierbeti 3 litri de apa cu 4 linguri de sare. Dupa ce apa a atins punctul de fierbere, luati-o de pe foc si lasati-o sa se racoreasca putin. In borcan, asezati pe fund cateva tulpini de marar si frunze de telina, apoi incepeti sa adaugati gogonelele, buchetelele de conopida si rondelele de morcov, intercalandu-le. Presarati boabe de mustar si piper, adaugati frunzele de dafin si restul tulpinilor de marar si telina.

In final, turnati saramura fierbinte peste gogonele si sigilati bine borcanele.