Ciorba de rosii cu galuste este un preparat reconfortant si savuros, perfect pentru mesele din zilele toride de vara. Daca doresti sa transformi aceasta reteta clasica intr-o experienta culinara memorabila, cheia este sa adaugi leustean proaspat.
Ingrediente pentru ciorba de rosii cu galuste:
1 kg rosii coapte sau 1 litru suc de rosii
1 ceapa mare, tocata fin
2 morcovi, rasati
1 radacina de patrunjel, rasati
1 telina mica, rasati
1 ardei gras, cubulete
2 linguri ulei
1 litru supa de legume sau apa
Sare si piper dupa gust
Leustean proaspat, tocat marunt
2 oua
4 linguri gris
1 lingura faina
Mod de preparare:
Pregatirea legumelor:
Intr-o oala mare, caleste ceapa in ulei pana devine translucida.
Adauga morcovii, radacina de patrunjel, telina si ardeiul gras. Continua sa le calesti cateva minute.
Adaugarea rosiilor:
Adauga rosiile tocate sau sucul de rosii in oala. Fierbe la foc mediu timp de aproximativ 10 minute, pana cand legumele sunt bine inmuiate.
Adaugarea supei:
Toarna supa de legume sau apa in oala. Potriveste gustul cu sare si piper si lasa ciorba sa fiarba la foc mic.
Prepararea galustelor:
Intr-un bol, bate ouale cu un praf de sare. Adauga treptat grisul si faina, amestecand pana obtii o compozitie omogena.
Folosind o lingurita, formeaza galustele si pune-le in ciorba clocotinda. Fierbe-le la foc mic pana cand se ridica la suprafata si sunt bine gatite, aproximativ 10-15 minute.
Ingredientul secret:
Cu cateva minute inainte de a opri focul, adauga leusteanul proaspat tocat marunt. Acesta va oferi ciorbei o aroma proaspata si distinctiva, imbogatind gustul preparatului final.
Servirea:
Serveste ciorba de rosii cu galuste fierbinte, decorata cu leustean proaspat tocat adaugat chiar inainte de servire.