Secretul pentru cea mai gustoasa ciorba de rosii cu galuste in zilele calduroase de vara

Secretul pentru cea mai gustoasa ciorba de rosii cu galuste in zilele calduroase de vara

Ciorba de rosii cu galuste este un preparat reconfortant si savuros, perfect pentru mesele din zilele toride de vara. Daca doresti sa transformi aceasta reteta clasica intr-o experienta culinara memorabila, cheia este sa adaugi leustean proaspat.

Ingrediente pentru ciorba de rosii cu galuste:

1 kg rosii coapte sau 1 litru suc de rosii
1 ceapa mare, tocata fin
2 morcovi, rasati
1 radacina de patrunjel, rasati
1 telina mica, rasati
1 ardei gras, cubulete
2 linguri ulei
1 litru supa de legume sau apa
Sare si piper dupa gust
Leustean proaspat, tocat marunt
2 oua
4 linguri gris
1 lingura faina

Mod de preparare:

Pregatirea legumelor:
Intr-o oala mare, caleste ceapa in ulei pana devine translucida.
Adauga morcovii, radacina de patrunjel, telina si ardeiul gras. Continua sa le calesti cateva minute.

Adaugarea rosiilor:
Adauga rosiile tocate sau sucul de rosii in oala. Fierbe la foc mediu timp de aproximativ 10 minute, pana cand legumele sunt bine inmuiate.

Adaugarea supei:
Toarna supa de legume sau apa in oala. Potriveste gustul cu sare si piper si lasa ciorba sa fiarba la foc mic.

Prepararea galustelor:
Intr-un bol, bate ouale cu un praf de sare. Adauga treptat grisul si faina, amestecand pana obtii o compozitie omogena.
Folosind o lingurita, formeaza galustele si pune-le in ciorba clocotinda. Fierbe-le la foc mic pana cand se ridica la suprafata si sunt bine gatite, aproximativ 10-15 minute.

Ingredientul secret:
Cu cateva minute inainte de a opri focul, adauga leusteanul proaspat tocat marunt. Acesta va oferi ciorbei o aroma proaspata si distinctiva, imbogatind gustul preparatului final.

Servirea:
Serveste ciorba de rosii cu galuste fierbinte, decorata cu leustean proaspat tocat adaugat chiar inainte de servire.