Ingrediente pentru aluat:
5 oua
250 g faina
250 g zahar
250 g unt
Coaja rasa de la 1½ lamaie netratata
30 ml rom
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
Pentru decor:
150 g nuca taiata grosier
2-3 linguri zahar pudra
Mod de preparare
Tapeteaza o tava (30×20 cm) cu hartie de copt sau unge-o cu grasime si presara faina. Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Prepararea aluatului:
Separa ouale. Bate albusurile spuma tare cu un praf de sare.
Mixeaza untul moale cu zaharul pana devine o crema spumoasa. Adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Incorporeaza coaja rasa de lamaie, romul si esenta de vanilie.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le treptat in compozitie, mixand pana la omogenizare.
Incorporeaza cu grija albusurile batute, folosind o spatula, pentru a mentine textura aerata a aluatului.
Coacerea:
Toarna aluatul in tava si niveleaza-l.
Presara nuca amestecata cu zaharul pudra pe deasupra.
Coace in cuptorul preincalzit la 190°C timp de 25-30 de minute. Verifica cu o scobitoare daca este gata.
Formarea semilunelor:
Lasa prajitura sa se raceasca in tava pana ajunge la temperatura camerei.
Decupeaza semilune folosind o forma de gogosi sau un pahar. Pastreaza prajiturile neconsumate acoperite, pentru a preveni uscarea.
Aceste semilune cu nuca sunt fragede, aromate si ideale pentru a fi savurate alaturi de cei dragi. Pofta buna!