Sernik Fiert – Prajitura Poloneza Care Se Topeste in Gura! Gata in 3 Pasi Simpli

Daca visezi la un desert fin, cremos si spectaculos, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta de Sernik Fiert. Un desert traditional polonez, cu foi fragede si crema de branza fina, totul acoperit cu un strat generos de ciocolata. Prepararea este surprinzator de simpla si perfecta chiar si pentru zilele aglomerate! Hai sa descoperim reteta completa:

Ingrediente pentru aluat:
375 g faina
200 g zahar
2 oua
125 g unt
2 linguri miere
2 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru crema de branza:
1 kg branza de vaci (de preferat de doua-trei ori data prin sita sau blenduita fin)
6 oua
200 g zahar
250 g unt
1 plic budinca de vanilie
250 ml lapte
In plus:
Glazura de ciocolata pentru decor

Mod de preparare:

  1. Pregatirea aluatului:
    Amesteca toate ingredientele enumerate pentru aluat si framanta pana obtii o compozitie omogena. Imparte aluatul in 3 parti egale. Intinde fiecare parte intr-o foaie subtire de aproximativ 0,5 cm grosime, presarand faina pe suprafata ca sa nu se lipeasca. Coace fiecare foaie separat, in cuptor preincalzit la 180°C, timp de aproximativ 20 de minute. Lasa foile sa se raceasca complet.
  2. Pregatirea cremei de branza:
    Intr-o cratita adanca, pune branza, ouale, untul si zaharul. Incalzeste la foc mic, amestecand constant, pana cand ingredientele se omogenizeaza. Dizolva praful de budinca in 250 ml lapte rece si toarna-l in compozitia calda, amestecand continuu. Adu amestecul pana aproape de fierbere (fara sa-l lasi sa fiarba propriu-zis).
  3. Asamblare:
    Pune o foaie coapta pe un platou, intinde un strat generos de crema de branza, adauga a doua foaie, din nou crema de branza si incheie cu a treia foaie. Toarna glazura de ciocolata deasupra si niveleaza frumos.