Soleanca – Reteta de supa ruseasca

Va recomand cu drag aceasta reteta delicioasa!

Ingrediente:
300 g de slanina afumata
300 g de carnati afumati
2 cepe
3 catei de usturoi
4 linguri de pasta de rosii
1 litru de supa (de carne sau legume)
3 boabe de ienibahar
2 foi de dafin
Boia iute sau 1 lingurita de pasta de ardei, dupa gust
6 castraveti murati (marime medie)
2 linguri de masline negre taiate felii
2 linguri de masline verzi taiate felii
125 ml (1/2 pahar) de saramura de la castravetii murati
Piper, dupa gust
Lamaie, pentru servire
Smantana fermentata, densa, pentru servire

Mod de preparare:
Taie slanina in fasii subtiri si carnatii in jumatati de rondele. Prajeste-le intr-o tigaie incinsa pana devin aurii.
Adauga ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Continua sa le calesti impreuna pana se inmoaie si devin aurii.
Pune boiaua iute (sau pasta de ardei) si pasta de rosii in tigaie, amestecand bine pentru a se combina aromele.
Transfera continutul tigaii intr-o oala mare. Toarna supa fierbinte, adauga boabele de ienibahar si foile de dafin. Lasa sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 10 minute.
Da castravetii pe razatoarea mare si adauga-i in oala. Continua sa fierbi inca 8-10 minute.
Adauga maslinele si saramura de la castraveti, apoi condimenteaza cu piper dupa gust. Mai fierbe totul timp de 3 minute.
Supa se serveste fierbinte, cu o lingura de smantana densa deasupra si felii de lamaie pentru un plus de prospetime.

Pofta buna!