Aceasta reteta de spaghetti carbonara ofera un gust bogat si o textura cremoasa, imbinand baconul crocant, ceapa si usturoiul cu smantana dulce si cheddarul. Este o varianta simpla si delicioasa a clasicului preparat italian, perfecta pentru o cina rapida si gustoasa.
Ingrediente:
Spaghetti – 250 g
Apa pentru fierberea pastelor
Bacon afumat – 150 g
Ceapa – 1 bucata
Usturoi – 2 catei mari
Ulei – 2 linguri (aproximativ 20 ml)
Smantana dulce 12% – 200 ml
Ou – 1 bucata
Cheddar ras – 50 g
Patrunjel proaspat tocat – 1 lingura (aproximativ 5 g)
Sare si piper – dupa gust
Mod de preparare:
Fierbe spaghetti-ul conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare. Scurge-le bine si lasa-le deoparte.
Taie baconul in cubulete mici si caleste-l in ulei pana devine auriu si crocant.
Adauga ceapa taiata marunt si usturoiul tocat peste bacon, presara putina sare si caleste-le impreuna pana ce ceapa devine translucida.
Toarna smantana peste amestecul de bacon si ceapa si adauga jumatate din cantitatea de cheddar ras. Amesteca si adu sosul la punctul de fierbere. Cand incepe sa fiarba, ia tigaia de pe foc si adauga oul, amestecand rapid pana cand compozitia devine omogena.
Condimenteaza sosul cu sare si piper dupa gust, adauga patrunjelul tocat si amesteca sosul cu pastele fierte.
Presara restul de cheddar ras deasupra si serveste paste fierbinti si pline de savoare.
Pofta buna!