Sucul de casa este o optiune ideala pentru a te bucura de gustul fructelor si legumelor de toamna pe timpul iernii. Acesta este pasteurizat si pastrat pentru a aduce un strop de prospetime si savoare cand afara este frig. Spre deosebire de sucurile din comert, acesta este mult mai sanatos si poate fi personalizat cu alte fructe si legume, dupa preferinta.
Ingrediente (pentru aproximativ 4,5 litri de suc):
1,5 kg mere
1 kg morcovi
500 g dovleac Hokkaido, curatat si scos de samburi
Sucul de la 3 lamai medii
Zahar (optional) – aproximativ 100 g
Mod de preparare:
Spala si taie dovleacul in cuburi mari. Curata si spala morcovii, apoi taie-i in rondele groase.
Pune dovleacul si morcovii intr-o oala mare si adauga 2 litri de apa fierbinte. Lasa sa dea in clocot, apoi fierbe legumele la foc mic, acoperite, pana se inmoaie (aproximativ 25 de minute).
Adauga merele, curatate de coaja si de samburi, taiate in felii. Fierbe din nou pana ce merele devin moi (cateva minute).
Dupa ce totul s-a fiert, adauga zaharul, daca doresti, si amesteca. Toarna sucul de lamaie si mixeaza totul cu un blender pana obtii o compozitie fina.
Toarna sucul fierbinte in borcane sau sticle si pasterizeaza-le timp de aproximativ 20 de minute. Dupa ce le scoti din apa, intoarce borcanele cu gura in jos.
Acest suc poate fi pastrat intr-un loc racoros, iar la noi in casa, de obicei, dispare in 2-3 luni.