Ingrediente (Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei)
Branza de vaci pentru cheesecake – 1 kg
Oua – 6 bucati
Budinca de frisca sau budinca de vanilie – 2 plicuri
Zahar vanilat – 1 plic
Ulei – 120 ml
Lapte praf – 120 g
Lapte – 240 ml
Zahar – 150 g
Biscuiti – 12 bucati
Zeama de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol, pune branza de vaci, adauga galbenusurile, praful de budinca si zaharul vanilat. Mixeaza bine pana se omogenizeaza. Apoi, amestecand continuu, toarna uleiul treptat, adauga laptele praf si zeama de lamaie.
Bate albusurile spuma tare cu zaharul.
Adauga treptat compozitia de branza in spuma de albusuri. Apoi toarna laptele si mixeaza pana cand obtii o masa omogena.
Tapeteaza o tava de 24×24 cm cu hartie de copt si asaza biscuitii pe fundul tavii, astfel incat sa nu se miste in timpul coacerii.
Toarna amestecul de branza peste biscuiti.
Pune tava in cuptorul preincalzit la 170°C si coace timp de 60 de minute, cu incalzirea sus-jos.
Dupa coacere, lasa cheesecake-ul sa se raceasca complet in cuptorul oprit, cu usa inchisa.
Acest sufleu de cheesecake pe pat de biscuiti va deveni cu siguranta unul dintre deserturile favorite, datorita texturii sale pufoase si gustului echilibrat de vanilie si lamaie.