O reteta delicioasa si reconfortanta de supa, perfecta pentru zilele racoroase. Aceasta supa de pui cu fidea prajita este ideala pentru a aduce un plus de savoare in meniul zilnic. Cu o combinatie simpla de legume si carne de pui, fidea prajita ofera o textura interesanta si un gust intens. Usor de preparat, aceasta supa va deveni cu siguranta una dintre preferatele tale.
Ingrediente (pentru 1,7 l de apa):
250 g carne de pui (orice parte)
150 g cartofi
60 g fidea subtire
50 g morcov
50 g ceapa
40 g ardei gras
40 g unt
30 g ulei vegetal
3 g marar
Sare si piper negru dupa gust
Mod de preparare:
Pregatirea carnii: Spala carnea de pui si pune-o intr-o oala cu apa rece. Pune pe foc si fierbe la foc mic timp de 20 de minute, indepartand spuma. La final, adauga sare dupa gust.
Cartofii: Curata cartofii, clateste-i si taie-i in bastonase de marime medie. Adauga-i in supa si fierbe-i inca 10-12 minute.
Prajirea fidelei: Intr-o tigaie, topeste untul si prajeste fideaua subtire. Amesteca si prajeste timp de 2-3 minute, pana cand devine aurie.
Pregatirea legumelor: Curata ceapa si morcovul. Taie ceapa in cuburi si da morcovul pe razatoare. Intr-o alta tigaie, prajeste ceapa si morcovul in ulei vegetal timp de 2 minute, amestecand constant. Adauga ardeiul gras taiat cubulete si mai prajeste totul impreuna timp de 1 minut.
Asamblarea supei: Cand cartofii sunt aproape gata, adauga fideaua prajita in supa. Apoi adauga si legumele prajite. Amesteca bine si fierbe supa inca 6-7 minute.
Finalizarea: La final, adauga mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Fierbe supa cu verdeata inca 20 de secunde, apoi ia oala de pe foc. Acopera supa cu un capac si las-o sa se odihneasca 5-7 minute inainte de a o servi.
Serveste supa fierbinte si bucura-te de o masa delicioasa! Pofta buna!