Aceasta supa bogata si cremoasa combina gustul delicios al pieptului de pui cu aromele legumelor proaspete si ciupercilor, rezultand o masa reconfortanta, perfecta pentru zilele racoroase. Preparata cu un strop de smantana si branza topita, are o textura fina si un gust desavarsit.
Ingrediente:
400 g piept de pui
250 g ciuperci
1 ardei rosu
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 ceapa
1/2 conserva de porumb (aprox. 100 g)
1,5 l supa de baza (bulion)
50 g branza topita
3 linguri smantana dulce (30% grasime)
sare
piper
boia dulce
curry
Mod de preparare:
Taiati pieptul de pui in cubulete si condimentati-l cu boia dulce, curry, sare si piper. Prajiti-l usor intr-o tigaie cu putin ulei pana devine auriu.
Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o intr-o tigaie cu putin unt. Adaugati ciupercile taiate felii si gatiti-le impreuna pentru cateva minute.
Curatati morcovii si radacina de patrunjel, taiati-le felii si adaugati-le in tigaia cu ciuperci, continuand sa le gatiti impreuna.
Taiati ardeiul rosu in fasii si puneti-l in tigaie alaturi de celelalte legume.
Transferati puiul si legumele intr-o oala, turnati deasupra supa fierbinte si lasati-le sa fiarba la foc mic, sub capac, timp de 25 de minute. Spre final, adaugati porumbul scurs din conserva.
Luati o cantitate mica de supa din oala, amestecati-o cu putina apa si branza topita. Mixati cu un blender pana se omogenizeaza, apoi adaugati smantana.
Turnati amestecul obtinut inapoi in oala cu supa si ajustati condimentele dupa gust.
Aceasta supa se serveste calda si poate fi insotita de crutoane sau paine proaspata.