Supa gulas: reteta clasica pentru o masa hranitoare si delicioasa

Supa gulas, o adevarata clasica printre supele cu carne, este o optiune perfecta pentru cei care cauta o masa satioasa si plina de arome. Aceasta reteta include ingrediente proaspete si condimente aromate, fiind ideala pentru sase portii generoase.

Ingrediente pentru 6 portii:
800 g pulpa de porc
100 g bacon afumat
300 g ciuperci champignon
300 g cartofi
3 ardei de culori diferite
2 cepe medii
2 morcovi
4 catei de usturoi
2 litri de apa
1 conserva (400 g) rosii cuburi
1 lingura pasta de tomate
2 linguri untura
1 lingurita piper aromatizat
1,5 lingurite maghiran uscat
1,5 lingurite cimbru uscat
1 lingura boia dulce
2 foi de dafin
6 boabe ienibahar
10 boabe de piper
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Spala si sterge pulpa de porc, apoi taie-o cuburi de aproximativ 2×2 cm. Incinge untura intr-o oala mare si adauga carnea, lasand-o sa se rumeneasca usor.
Adauga baconul taiat cuburi si ceapa taiata solzi. Caleste-le impreuna timp de 5 minute.
Pune usturoiul tocat marunt si gateste inca 2-3 minute.
Adauga ciupercile taiate felii, morcovii si ardeii taiati cuburi. Amesteca si caleste totul pentru cateva minute.
Condimenteaza cu piper aromatizat, boia dulce, maghiran si cimbru. Amesteca bine pentru ca aromele sa se combine.
Toarna apa fierbinte peste amestec, adauga foile de dafin, boabele de ienibahar si cele de piper. Lasa supa sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute.
Adauga cartofii taiati cuburi. Dupa aproximativ 10 minute, cand cartofii sunt fragezi, pune rosiile cuburi si pasta de tomate. Fierbe supa inca putin si ajusteaza gustul cu sare si piper.
Supa se fierbe in total aproximativ 60 de minute, pentru ca toate ingredientele sa se patrunda de arome. Serveste-o fierbinte, fara alte garnituri.
Pofta buna!