Tarta cu gris si visine – un desert fin si delicios

Aceasta tarta cu gris si visine este un desert moale, usor de facut, cu un gust echilibrat intre dulce si acrisor. Se serveste rece pentru o textura perfecta, dar este atat de buna incat cu greu vei putea astepta sa se raceasca!

Ingrediente:
500 ml lapte
70 g zahar
50 g unt
120 g gris
3 oua
100 g visine congelate
Un praf de scortisoara

Mod de preparare:
Prepararea bazei de gris:
Intr-o cratita, pune laptele la incalzit impreuna cu untul.
Cand laptele este cald, adauga grisul si fierbe-l timp de 1 minut, amestecand continuu, pana se ingroasa.
Opreste focul si lasa compozitia sa se raceasca putin.
Pregatirea compozitiei cu oua:
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. (Poti adauga putina esenta de vanilie, daca doresti)
Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma tare.
Incorporeaza mai intai galbenusurile in grisul caldut, apoi adauga treptat albusurile, amestecand usor cu o spatula.
Asamblarea si coacerea:
Toarna compozitia intr-o tava rotunda de 18 cm, unsa cu unt.
Prepararea toppingului de visine:
Intr-o craticioara, pune visinele congelate cu o lingura de zahar si un praf de scortisoara.
Incalzeste-le timp de cateva minute, pana lasa putin suc si se dezgheata complet. (Se pot folosi si visine din compot sau proaspete.)
Toarna visinele peste compozitia din tava.
Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Coace prajitura timp de 40 de minute, pana devine aurie la suprafata.
Lasa tarta sa se raceasca inainte de a o servi – daca ai rabdare! Pofta buna! 😊