Tarta invizibila cu mere – rapida si usor de facut

Tarta invizibila cu mere este un desert cremos, care contine multe mere si foarte putin aluat, de aici si numele. Merele sunt taiate foarte fin cu ajutorul unei mandoline. Aceasta tarta este nu doar atragatoare, ci si usoara.
Ingredientele pentru aluat sunt folosite in cantitati mici. Prepararea dureaza doar 10 minute, iar dupa 40 de minute de coacere, prajitura va fi gata. E o reteta pe care toti o vor indragi!

Ingrediente:
1000 g mere
20 g unt
2 oua
80 g faina (4 linguri)
50 g zahar (2 linguri)
100 ml lapte (jumatate de pahar)
Sucul de la o jumatate de lamaie
5 g praf de copt (1 pliculet)

Mod de preparare:
Prepararea aluatului:
Intr-un bol, mixati ouale cu zaharul folosind un mixer electric, pana obtineti o compozitie aerata si spumoasa. Adaugati faina treptat, amestecand cu un tel. Cand faina este bine incorporata, adaugati untul topit si mixati in continuare. Turnati laptele treptat, mixand la viteza mica. La final, adaugati praful de copt si amestecati bine.
Pregatirea merelor:
Curatati merele de coaja si, folosind o mandolina, taiati-le in felii foarte subtiri. Puneti merele intr-un bol si stropiti-le imediat cu suc de lamaie, pentru a preveni oxidarea.
Asamblarea:
Incorporati merele taiate in aluat, amestecand usor, astfel incat sa fie bine acoperite de compozitie. Turnati totul intr-o forma de 18 cm, tapetata cu hartie de copt.
Coacerea:
Coaceti tarta in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de aproximativ 40 de minute, pana devine aurie. Faceti testul scobitorii: daca iese curata, prajitura este gata.
Racirea:
Lasati tarta sa se raceasca in cuptor, apoi scoateti-o din forma. Dupa ce s-a racit complet, indepartati hartia de copt cu grija si serviti.

O tarta delicata, usoara si delicioasa, perfecta pentru orice ocazie! Pofta buna!