Aceasta reteta savuroasa este perfecta pentru cei care adora leguminoasele. Combinatia de fasole, naut si legume proaspete intr-o tocana aromata de rosii este ideala pentru o masa sanatoasa si hranitoare.
Ingrediente pentru patru portii:
200 g fasole alba uscata
100 g naut uscat
200 g mazare conservata
1 ardei rosu mare
1/2 telina de marime medie
1/2 ceapa
1 conserva de rosii
3 lingurite pasta de rosii
Catei de usturoi (dupa gust)
3 frunze de dafin
Cateva boabe de ienibahar
1 lingurita maghiran
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita boia iute
1 lingurita cimbru
1 lingurita oregano
Sare si piper dupa gust
Cateva fire de chives pentru decor
Mod de preparare:
Pregatirea leguminoaselor:
Inmuiati fasolea si nautul in apa rece peste noapte. A doua zi, scurgeti apa, puneti-le intr-o oala si acoperiti-le cu apa proaspata. Fierbeti timp de aproximativ o ora, pana devin moi.
Adaugarea legumelor:
Taiati ardeiul rosu si ceapa in cubulete, radeti telina pe razatoarea mare si adaugati-le in oala. Puneti mazarea scursa si adaugati frunzele de dafin, boabele de ienibahar si maghiranul. Lasati sa fiarba pana cand legumele devin moi.
Adaugarea rosiilor si a condimentelor:
Adaugati rosiile din conserva si pasta de rosii. Amestecati bine si lasati sa mai fiarba cateva minute. Condimentati cu boia dulce si iute, cimbru, oregano, sare si piper, ajustand dupa gust.
Servire:
Dupa ce tocana este gata, presarati deasupra cateva fire de chives tocate fin pentru un plus de prospetime. Serviti fierbinte.
Pofta buna!