Daca iti doresti un desert delicios, fara a folosi cuptorul, acest tort cappuccino este alegerea perfecta. Se compune din straturi de biscuiti, o crema fina de budinca si un strat aerat de crema cappuccino, iar pentru un plus de savoare, este decorat cu ciocolata rasa.
![](https://www.ful.ro/wp-content/uploads/2025/02/Screenshot-2025-02-12-at-07.31.05-1024x619.png)
Ingrediente
Crema de budinca:
2 plicuri budinca de vanilie (fara zahar)
500 ml lapte
80 g unt sau margarina
4 linguri zahar
Crema cappuccino:
1 plic frisca instant (tip „Snieżka”)
200 ml lapte
8 linguri cappuccino instant pudra
250 g mascarpone
5 lingurite gelatina
160 ml apa calda
Altele:
16 biscuiti simpli (sau cat este necesar pentru a forma doua straturi)
3-4 patratele de ciocolata neagra, pentru decor
Mod de preparare
Tapeteaza fundul si peretii unei forme de tort (diametru 21 cm) cu hartie de copt. Pentru o mai buna fixare, unge forma cu putin unt.
Rupe biscuitii in bucati mai mici si acopera cu ei baza formei.
Imparte laptele in doua parti. Una se pune la fiert impreuna cu untul si zaharul, iar in cealalta se dizolva praful de budinca. Cand laptele fierbe, adauga amestecul de budinca si fierbe pana se ingroasa.
Toarna budinca fierbinte peste biscuiti, apoi acopera cu un nou strat de biscuiti si lasa sa se raceasca complet.
Prepararea cremei cappuccino: Fierbe laptele, adauga cappuccino pudra, amesteca bine si lasa sa se raceasca.
Amesteca gelatina cu apa calda si las-o sa se raceasca.
In laptele rece cu cappuccino, adauga frisca instant si mixeaza la viteza mare pana obtii o compozitie aerata. Incorporeaza mascarpone si mixeaza din nou. La final, adauga gelatina topita si amesteca bine.
Toarna crema cappuccino peste stratul de budinca si niveleaza.
Lasa prajitura la frigider peste noapte, apoi decoreaz-o cu ciocolata rasa inainte de servire.
Pofta buna!