Acest desert delicios combina un blat pufos cu o crema aerata de branza si piersici, acoperit cu un strat de gem de portocale si fulgi de cocos prajiti. Perfect pentru ocazii speciale sau pentru a-ti rasfata familia!
Ingrediente:
Blat (tava 30x25x6 cm):
6 oua
120 g zahar
180 g faina
¾ lingurita praf de copt
Un praf de sare
Crema de branza:
500 g branza dulce de vaci
600 ml smantana lichida (36% grasime)
3 plicuri de gelatina cu aroma de lamaie
800 g piersici din compot
3 linguri zahar pudra
Stratul superior:
3 linguri unt
3 linguri zahar
200 g fulgi de cocos
Gem de portocale
200 ml apa cu lamaie pentru insiropare
Mod de preparare:
Blatul:
Amesteca faina cu praful de copt si cerne-o.
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma ferma.
Adauga treptat zaharul, mixand continuu, apoi incorporeaza galbenusurile unul cate unul.
Incorporeaza faina cernuta, amestecand delicat cu o spatula pentru a pastra textura aerata.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace la 160°C timp de 30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa coacere, scapa tava de la aproximativ 50 cm pe o suprafata solida pentru a preveni lasarea blatului.
Lasa blatul sa se raceasca complet, apoi taie-l in doua straturi egale.
Crema de branza:
Marunteste fin branza, trecand-o printr-o sita.
Dizolva gelatina in 500 ml apa clocotita si las-o sa se raceasca.
Mixeaza gelatina racita cu branza.
Bate smantana rece cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi incorporeaz-o in crema de branza.
Adauga piersicile taiate cubulete si amesteca usor.
Asamblare:
Tapeteaza tava cu hartie de copt.
Asaza primul strat de blat in tava si toarna deasupra crema de branza cu piersici.
Acopera cu al doilea strat de blat si da prajitura la frigider timp de 30-40 de minute.
Decorarea:
Prajeste fulgii de cocos intr-o tigaie cu unt si zahar, amestecand constant pana devin aurii.
Scoate prajitura din frigider si insiropeaza stratul superior cu apa cu lamaie.
Intinde uniform gemul de portocale si presara deasupra fulgii de cocos prajiti.
Pune prajitura la rece pentru cateva ore inainte de servire.
Pofta buna! 😊