Acest tort delicios cu afine este o alegere perfecta pentru iubitorii de deserturi fine si racoritoare. Cu o combinatie de blat pufos si crema de mascarpone cu afine, reteta este simpla, dar rezultatul este spectaculos. Urmeaza pasii de mai jos pentru a pregati un desert care va impresiona toti invitatii.
Ingrediente
Pentru blat
3 oua
150 g zahar
60 g faina alba
25 g amidon de cartofi
Pentru crema
200 g smantana pentru frisca (36% grasime)
250 g mascarpone
10 g zahar pudra
3-4 linguri de dulceata de afine
125 g afine proaspete
Mod de preparare
Prepararea blatului: Cernem faina alba impreuna cu amidonul de cartofi. Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma, iar cand incep sa se intareasca, setam mixerul la viteza maxima si adaugam zaharul, cate o lingura pe rand, continuand sa mixam. Reducem viteza la minim si adaugam galbenusurile, unul cate unul. La final, incorporam fainurile cernute, amestecand usor cu o spatula.
Coacerea blatului: Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 18 cm, fara a unge marginile. Coacem in cuptorul preincalzit la 160°C timp de aproximativ 25 de minute. Dupa ce blatul s-a racit complet, il taiem in 4 straturi egale.
Prepararea cremei: Intr-un bol, batem smantana pentru frisca impreuna cu mascarponele pana obtinem o crema ferma. La final, adaugam zaharul pudra. Impartim crema in patru parti, avand grija ca o parte sa fie putin mai mare pentru decor.
Asamblarea tortului: Pe fiecare strat de blat punem putina crema, apoi adaugam aproximativ 1 lingura de dulceata de afine. Pe ultimul strat intindem restul cremei si o nivelam frumos si pe margini. Decoram cu afine proaspete pe deasupra.
Servirea: Tortul se pastreaza la frigider pana la servire.
Pofta buna!