Tort cu visine si frisca cu crema fiarta

Desi necesita putina rabdare datorita celor patru straturi si a cremei fierte, rezultatul merita din plin. O adevarata incantare pentru gust si ochi, acest tort este ideal pentru ocazii speciale sau reuniuni de familie.

Ingrediente pentru blat:
16 albusuri
16 linguri de zahar
24 linguri de nuci macinate
8 linguri de faina
4 plicuri de zahar vanilat (optional)

Ingrediente pentru crema:
16 galbenusuri
16 linguri de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
1 plic de budinca de vanilie
500 ml lapte
2 linguri de amidon
200 g margarina
400 ml frisca lichida
300 g visine
1 conserva mica de ananas (aproximativ 200 g)
150 g alune de padure prajite si tocate

Mod de preparare:

Pentru blat:
Bateti albusurile spuma, adaugand treptat zaharul. Amestecati usor nucile si faina. Coaceti la 200°C timp de aproximativ 12 minute, folosind o tava rotunda de 26 cm diametru. Repetati pentru a obtine 4 blaturi.

Pentru crema:
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga budinca si amidonul dizolvate in putin lapte din cei 500 ml. Amestecati restul laptelui si gatiti la bain-marie pana se ingroasa. Dupa racire, incorporati margarina batuta spuma.

Asamblare:
Pe prima foaie, intindeti un strat de crema, visine si alune de padure, apoi un strat de frisca. Repetati cu urmatoarele foi, alternand ananasul si visinele.

Lasati tortul la frigider peste noapte si decorati cu frisca sau fondant.