Tort cu zmeura si biscuiti – un desert rapid si delicios

Acest tort fara coacere combina gustul fin al budincii cu prospetimea zmeurei si crocantul biscuitilor. Se prepara usor si este ideal pentru zilele in care vrei un desert rapid si savuros!

Ingrediente:
2 plicuri budinca (praf de budinca)
8 linguri zahar
5 linguri lichior de portocale
800 ml lapte
200 g zmeura
400 g biscuiti (tip digestivi sau cu unt)
300 g frisca lichida
Biscuiti Amarettini pentru decor

Mod de preparare:
Amesteca pudra de budinca cu zaharul, lichiorul de portocale si 5 linguri de lapte rece, pana obtii o compozitie omogena.
Fierbe restul de lapte, ia-l de pe foc si adauga amestecul de budinca, amestecand continuu. Fierbe timp de 1 minut, apoi lasa budinca sa se raceasca putin.
Spala zmeura si pune deoparte 50 g pentru decor. Zdrobeste restul de fructe.
Tapeteaza o forma de chec (25 cm) cu folie alimentara. Asaza straturi alternative de budinca si biscuiti, presarand cate 2 linguri de zmeura zdrobita peste fiecare strat de budinca. Ultimul strat trebuie sa fie de biscuiti.
Lasa tortul la frigider cel putin 1 ora.
Bate frisca pana devine ferma. Rastoarna tortul pe un platou si indeparteaza folia. Acopera-l cu frisca, apoi presara biscuiti Amarettini sfaramati si decoreaza cu zmeura pastrata.
Pofta buna! 🍓🎂