Ingrediente:
500 g mascarpone
500 g branza de vaci fina sau crema de branza
1 lingura de miere
1 plic de zahar vanilat
1 pachet de piscoturi lungi
O cantitate mica de cafea (preparata)
Pudra de cacao pentru decor
Mod de preparare:
- Pregateste cafeaua preferata, fie ea instant sau espresso. Las-o sa se raceasca complet.
- Amesteca manual, dar temeinic, mascarponele, branza de vaci, mierea si zaharul vanilat pana obtii o crema omogena si fina.
- Ia fiecare piscot si inmoaie-l rapid in cafeaua rece. Asaza piscoturile pe o tava sau intr-o forma, una langa cealalta.
- Foloseste o punga de ornat sau una obisnuita cu varful taiat pentru a aplica uniform stratul de crema peste piscoturi.
Continua sa alternezi straturile de piscoturi inmuiate si crema. Poti sa schimbi directia in care asezi piscoturile la fiecare strat pentru un aspect interesant.
Termina cu un strat de crema, pe care il presari cu pudra de cacao. - Lasa tiramisu-ul sa se raceasca bine in frigider inainte de a-l servi. Daca nu aveti rabdare, este la fel de delicios consumat imediat!
- Variante optionale:
Cu amaretto: Daca iti place aroma de migdale, poti adauga cateva picaturi de amaretto in cafea sau in crema.
Perfectiunea absoluta: Daca doresti sa duci desertul la urmatorul nivel, incalzeste pe baie de aburi 180 ml smantana pentru frisca si 3 galbenusuri, amestecand pana obtii o consistenta cremoasa. Dupa ce se raceste, incorporeaza aceasta crema in mascarpone, apoi adauga manual branza de vaci.