Tort de ciocolata cu crema de lapte condensat – Un deliciu usor de preparat

Tort de ciocolata cu crema de lapte condensat – Un deliciu usor de preparat

Daca esti in cautarea unui desert simplu, dar impresionant, acest tort de ciocolata cu crema de lapte condensat este alegerea perfecta. Cu un strat bogat de cacao si o crema fina si dulce, acest tort va deveni cu siguranta un favorit al familiei. Este usor de preparat si necesita doar cateva ingrediente de baza, dar rezultatul final este de-a dreptul spectaculos.

Ingrediente:

2 oua
1/2 lingurita sare
120g zahar
150 ml lapte
50ml ulei vegetal
150g faina
30g pudra de cacao
5g praf de copt
10g gelatina
50ml apa
200g lapte condensat
200 ml frisca lichida
50g ciocolata
40ml smantana sau mascarpone

Mod de preparare:

Intr-un bol, amesteca ouale cu zaharul si sarea, apoi adauga laptele si uleiul.
Cerne impreuna faina, pudra de cacao si praful de copt.
Mixeaza totul.
Transfera compozitia intr-o tigaie si coace la 180°C timp de 15 minute.
Imparte compozitia cu cacao obtinuta in doua parti. Asaza prima bucata in forma de prajitura.
Intr-un bol, bate laptele condensat cu frisca lichida, amesteca cu gelatina si toarna in forma de prajitura, acoperind cu compozitia ramasa.
Pune la frigider pentru 1-2 ore.
Decoreaza cu amestecul de ciocolata si smantana.

Acest tort de ciocolata cu crema de lapte condensat este desertul ideal pentru momentele speciale sau pentru a-ti rasfata apropiatii. Usor de preparat si incredibil de delicios, va cuceri cu siguranta orice iubitor de dulciuri. Serveste-l rece si bucura-te de un desert care imbina perfect aromele de ciocolata si lapte condensat.