Tort de ciocolata – Rapid si simplu

Acest tort delicios este perfect pentru cei care doresc un desert cremos, dar fara umpluturi complicate. Blaturile sunt moi si bine insiropate, iar ciocolata topeste toate grijile.

Ingrediente pentru blat
(se prepara doua blaturi, fiecare taiat in doua pentru a obtine patru straturi)
2 oua
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
150 ml apa
180 g faina
1 lingura cacao
½ plic praf de copt
Pentru crema:
1 litru lapte
200 g zahar
200 g ciocolata pentru gatit
250 g unt sau margarina
250 g nuca macinata
Pentru glazura:
120 g ciocolata cu lapte
80 ml frisca lichida

Mod de preparare:

  1. Prepararea blaturilor:
    Bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase.
    Adauga treptat apa si amesteca usor.
    Incorporeaza faina cernuta, cacaua si praful de copt, amestecand delicat pana obtii un aluat omogen.
    Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 de minute, pana trece testul scobitorii.
    Repeta procedeul pentru al doilea blat.
    Dupa racire, taie fiecare blat pe orizontala pentru a obtine patru foi.
  2. Prepararea cremei:
    Intr-o cratita, pune laptele si zaharul la fiert, amestecand pana se dizolva zaharul.
    Adauga ciocolata rupta bucati si amesteca pana se topeste complet.
    Opreste focul, adauga untul sau margarina si amesteca pana la omogenizare.
    Incorporeaza nuca macinata si lasa crema sa se raceasca la temperatura camerei.
  3. Asamblarea tortului:
    Asaza prima foaie de blat pe un platou si toarna un strat generos de crema.
    Repeta procesul pentru toate foile de blat, apoi acopera si lateralele tortului cu crema ramasa.
  4. Prepararea glazurii:
    Incalzeste frisca lichida fara a o lasa sa fiarba.
    Adauga ciocolata maruntita si amesteca pana obtii o compozitie fina.
    Toarna glazura peste tort si lasa sa se scurga usor pe margini.
    Decoreaza cu nuci maruntite, daca doresti.
    Lasa tortul la frigider pentru cateva ore inainte de servire, pentru a se intrepatrunde aromele.
    Pofta buna! 😊