Daca iti plac clatitele, acest tort de clatite va deveni rapid unul dintre deserturile tale preferate! Straturile fine de clatite, imbinate cu o crema delicioasa, creeaza o combinatie irezistibila. Fie ca il pregatesti pentru o ocazie speciala sau doar pentru a-ti rasfata familia, acest tort este simplu de realizat si extrem de gustos.
Ingrediente pentru clatite:
500 ml lapte
200 g faina
2 oua
2 linguri zahar
1 lingurita esenta de vanilie
Un praf de sare
1 lingura unt topit
Ingrediente pentru crema:
250 g mascarpone
200 ml frisca lichida
2 linguri zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
50 g nuci macinate (optional)
Pentru decor:
50 g ciocolata rasa
Mod de preparare
- Pregatirea clatitelor
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si sarea pana devin spumoase.
Adauga treptat faina, alternand cu laptele, si amesteca bine pentru a evita cocoloasele.
Incorporeaza untul topit si esenta de vanilie.
Lasa aluatul sa se odihneasca 15-20 de minute.
Incinge o tigaie antiaderenta si unge-o usor cu unt. Coace clatitele pe rand, pe ambele parti, pana devin aurii. - Prepararea cremei
Intr-un bol, mixeaza mascarpone cu zaharul pudra si esenta de vanilie.
Bate frisca separat pana devine ferma, apoi incorporeaz-o treptat in crema de mascarpone.
Daca doresti, adauga nucile macinate pentru un plus de aroma. - Asamblarea tortului
Asaza o clatita pe un platou si intinde un strat subtire de crema.
Continua sa alternezi clatitele si crema, pana cand termini toate ingredientele.
Acopera tortul cu restul de crema si niveleaza-l frumos.
Presara ciocolata rasa deasupra pentru un decor apetisant.
Servire
Lasa tortul la frigider pentru cel putin o ora inainte de servire, astfel incat aromele sa se imbine perfect. Taie-l in felii si savureaza-l alaturi de cei dragi!
Pofta buna!