Tort de mere cu mascarpone si branza de vaci – desert fin si cremos

Acest tort de mere combina perfect aroma fructata a merelor cu textura fina a cremei de mascarpone si branza de vaci. Blatul pufos, umplutura delicioasa si stratul final de zahar pudra il transforma intr-un desert ideal pentru orice ocazie. Iata cum il poti prepara!

Ingrediente pentru blat:
3 oua
3 linguri de apa rece (aprox. 45 g)
120 g zahar
70 g faina
70 g amidon de porumb
1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
500 g branza de vaci degresata
250 g mascarpone
1 plic zahar vanilat
50 g zahar
1 borcan (aprox. 350 g) de compot de mere cu bucati
2 pahare smantana pentru frisca (aprox. 400 ml)
2 plicuri intaritor pentru frisca
Pentru decor:
Zahar pudra

Mod de preparare
Blatul:
Separa ouale. Bate albusurile cu apa rece pana obtii o spuma tare.
Intr-un alt bol, mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase.
Incorporeaza treptat albusurile batute, apoi adauga faina, amidonul si praful de copt, amestecand usor cu o spatula.
Toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si coace in cuptorul preincalzit la 175°C timp de 18-20 de minute.
Dupa coacere, lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l pe orizontala in doua straturi egale.
Crema:
Amesteca branza de vaci cu mascarpone, zaharul si zaharul vanilat.
Adauga compotul de mere si omogenizeaza.
Separat, bate frisca cu intaritorul pana devine ferma, apoi incorporeaz-o usor in crema de branza.
Asamblare:
Intinde uniform jumatate din crema peste primul strat de blat.
Asaza deasupra al doilea strat de blat si acopera cu restul de crema.
Lasa tortul la frigider peste noapte pentru a se intari bine.
Inainte de servire, pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna! 🍰