
Acest tort cu mere imbina perfect aromele delicate ale blatului cu migdale, umplutura parfumata de mere si o crema fina de vanilie. Textura usoara a bezelei completeaza acest desert savuros, ideal pentru ocazii speciale sau momente de rasfat.
Ingrediente (pentru 20 de portii)
Blat
150 g unt
100 g zahar
3 galbenusuri
150 g migdale macinate
100 g faina
Umplutura
1 kg mere
Zeama de la 1 lamaie
Crema
5 galbenusuri
200 g zahar
6 linguri amidon
700 ml lapte
2 lingurite zahar vanilat
Bezea
8 albusuri
250 g zahar pudra
Mod de preparare
Prepararea blatului
Amesteca toate ingredientele si coace aluatul timp de 20 de minute la 180°C.
Prepararea umpluturii
Rade merele si caleste-le impreuna cu sucul de lamaie timp de 10-15 minute.
Prepararea cremei
Gateste crema din ingredientele mentionate si las-o sa se raceasca usor.
Prepararea bezelei
Bate albusurile spuma cu zaharul pana obtii o compozitie ferma.
Asamblarea si coacerea finala
Peste blatul usor cald, adauga merele calite, crema si bezeaua. Da la cuptor pentru inca 15 minute la 180°C, pana cand bezeaua devine aurie.