Ingrediente pentru blat:
5 oua
150 g zahar
2 linguri ulei
160 g faina
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
2 linguri cacao
2 linguri lapte
Ingrediente pentru stratul crocant:
50 g fulgi de migdale
50 g fulgi de porumb
100 g ciocolata cu lapte
10 g unt
Ingrediente pentru crema de budinca:
400 ml lapte
100 g zahar
1 lingurita zahar vanilat
2 galbenusuri
2 linguri faina
3 linguri amidon de porumb
200 g unt
Pentru insiropare:
100 ml apa
2 linguri zahar pudra
2 linguri suc de lamaie
Glazura:
80 g ciocolata alba
30 g smantana pentru frisca (30% grasime)
Mod de Preparare
Blatul:
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana obtii o spuma tare.
Incorporeaza treptat galbenusurile si uleiul, iar apoi adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Imparte compozitia in doua si adauga cacao si lapte intr-o parte. Toarna ambele compozitii in tava alternativ pentru a obtine un efect de “zebra”.
Coace la 180°C pentru 35-40 de minute. Dupa racire, scoate blatul din forma si taie-l pe jumatate.
Stratul Crocant:
Marunteste fulgii de migdale si de porumb, amesteca-i cu ciocolata topita si untul.
Rastoarna amestecul intr-o tava de 24×24 cm si preseaza bine pentru a crea un strat uniform. Lasa-l la frigider pana se intareste.
Crema de Budinca:
Fierbe 250 ml de lapte. Separat, amesteca restul de lapte cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, faina si amidonul.
Adauga acest amestec in laptele fierbinte si amesteca pana devine o crema groasa.
Dupa racire, incorporeaza untul moale si omogenizeaza.
Asamblare:
Insiropeaza ambele blaturi cu sirop de lamaie.
Pe primul blat adauga jumatate din crema, apoi asaza stratul crocant si acopera cu restul de crema. Deasupra asaza al doilea blat.
Glazura:
Topeste ciocolata alba cu smantana pentru frisca si intinde peste prajitura. Poti decora cu ciocolata rasa pentru un plus de efect.
Pastreaza prajitura la rece si serveste-o dupa ce s-a odihnit cateva ore pentru a se intrepatrunde aromele.