
Aceasta prajitura eleganta combina un aluat fraged, foi crocante cu migdale, o crema delicata de ciocolata alba si o aromata crema de zmeura. Perfecta pentru ocazii speciale, aceasta reteta iti va incanta simturile si va aduce un strop de rafinament pe masa ta.
Ingrediente
Pentru aluatul fraged:
120 g faina
80 g zahar
100 g unt
4 galbenusuri
1 plic praf de copt
Pentru blatul bezea cu migdale:
6 albusuri
150 g zahar
100 g migdale feliate
Pentru crema de ciocolata alba:
400 ml lapte
100 g zahar
2 galbenusuri
2 plicuri de budinca de vanilie
150 g ciocolata alba
300 ml frisca lichida
Pentru crema de zmeura:
300 g zmeura (proaspata sau congelata)
1 lingura zahar
1 plic zahar vanilat
100 ml apa
1 plic budinca de vanilie
Mod de preparare
Prepararea aluatului fraged
Framanta rapid toate ingredientele pana obtii un aluat omogen.
Acopera-l cu folie alimentara si lasa-l la frigider pentru 30 de minute.
Prepararea blatului bezea cu migdale
Bate albusurile spuma, apoi adauga treptat zaharul, mixand continuu pana obtii o compozitie ferma si lucioasa.
Coacerea foilor
Imparte aluatul in doua parti egale.
Intinde fiecare parte intr-un cerc de 26 cm diametru pe hartie de copt.
Asaza deasupra jumatate din compozitia de bezea si presara 50 g migdale feliate.
Coace la 180°C timp de 20 de minute, pana cand migdalele capata o nuanta aurie.
Repeta procesul cu a doua foaie.
Prepararea cremei de ciocolata alba
Incalzeste 300 ml lapte. Separat, amesteca restul de lapte cu zaharul, budinca si galbenusurile.
Toarna amestecul in laptele fierbinte si amesteca constant pana se ingroasa.
Ia de pe foc si adauga ciocolata alba maruntita, amestecand pana se topeste complet.
Acopera crema cu folie alimentara si las-o la racit.
Mixeaza frisca si incorporeaz-o in crema racita.
Prepararea cremei de zmeura
Fierbe zmeura cu apa, zaharul si zaharul vanilat pana da in clocot.
Dizolva budinca in 4 linguri de apa si adaug-o in compozitie.
Amesteca pana se ingroasa, apoi lasa crema la racit, amestecand din cand in cand.
Asamblarea tortului
Asaza prima foaie pe un platou si fixeaza un inel de tort in jurul ei.
Intinde jumatate din crema de ciocolata alba, apoi crema de zmeura usor calduta si restul cremei de ciocolata alba.
Asaza a doua foaie si apasa usor.
Da tortul la frigider peste noapte pentru a se intari bine.
A doua zi, tortul poate fi decorat dupa preferinta si savurat! Pofta buna! 🍰