Tort Egiptean

Tort Egiptean

Acest desert rafinat, tortul Egiptean, este compus din straturi de albusuri crocante, crema fina de vanilie si o crema crocanta cu nuci si caramel. Este o alegere perfecta pentru ocazii speciale, combinand texturi diverse si arome delicate intr-o prajitura spectaculoasa.

Ingrediente pentru foi:
6 albusuri
6 linguri de zahar (aprox. 150 g)
3 linguri de faina (aprox. 50 g)
120 g nuci macinate

Pentru crema de vanilie:
400 ml lapte
6 galbenusuri
4 linguri si jumatate de faina (aprox. 60 g)
6 linguri de zahar (aprox. 150 g)
2 plicuri de zahar vanilat
150 g unt

Pentru crema cu crocant:
150 g zahar
100 g nuci macinate
200 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Pentru crema de vanilie:
Fierbeti 300 ml lapte, apoi adaugati amestecul de zahar, zahar vanilat, galbenusuri si faina. Gatiti cateva minute pana se ingroasa si lasati sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Dupa ce crema s-a racit, incorporati untul batut si omogenizati.

Pentru crema cu crocant:
Topiti 150 g zahar la foc mic, turnati-l pe hartie de copt si lasati sa se raceasca. Odata intarit, maruntiti-l in blender.
Bateti frisca si amestecati cu nucile si crocantul de zahar.

Pentru foi:
Bateti albusurile spuma, adaugati zaharul, apoi incorporati nucile si faina. Coaceti 3 foi pe rand, intr-o forma de 20 cm, pana devin aurii.

Asamblarea tortului:
Asezati prima foaie, intindeti o treime din crema de vanilie si jumatate din crema cu crocant.
Adaugati a doua foaie, apoi crema de vanilie si restul de crema cu crocant.
Finalizati cu a treia foaie si restul de crema de vanilie.

Acest tort este un adevarat rasfat dulce, perfect pentru evenimentele speciale din viata ta.