Ingrediente:
700 ml lapte
80 g praf de budinca de vanilie (2 plicuri)
100 g zahar granulat
150 g Nutella
100 g unt (la temperatura camerei)
100 g alune de padure prajite si macinate
350 g biscuiti cu unt, macinati
100 g ciocolata (pentru ganache)
100 ml smantana lichida pentru frisca (pentru ganache)
Alune de padure pentru decor
Mod de preparare:
Preparare budinca:
Dizolva praful de budinca in 200 ml lapte rece. Pune restul de lapte (500 ml) impreuna cu zaharul pe foc si incalzeste pana aproape de fierbere. Adauga amestecul de lapte si praf de budinca, amestecand continuu, si fierbe pana se ingroasa. Lasa budinca sa se raceasca complet, amestecand ocazional pentru a preveni formarea crustei.
Prepararea cremei:
Bate untul moale cu un mixer pana devine cremos. Adauga budinca racita si mixeaza pana obtii o crema omogena. Imparte crema in doua parti egale:
In prima parte, adauga 200 g biscuiti macinati si amesteca bine.
In a doua parte, adauga alunele macinate, Nutella si restul de 150 g biscuiti macinati. Amesteca pana la omogenizare.
Asamblarea tortului:
Pregateste o forma rotunda cu diametrul de 20 cm. Pune mai intai stratul de crema mai deschisa la culoare in forma, apoi adauga stratul de crema mai inchisa (cea cu Nutella). Niveleaza bine fiecare strat. Pune tortul la frigider pentru a se raci.
Prepararea ganache-ului:
Intr-o cratita, topeste ciocolata la foc mic, apoi adauga smantana lichida. Amesteca pana se combina bine si obtii o glazura omogena. Las-o sa se raceasca usor inainte de a o turna peste tort.
Decorare:
Decoreaza tortul cu alune de padure si lasa-l la frigider pentru a se intari complet.
Sugestie de servire:
Serveste tortul rece, feliat, pentru a te bucura de textura cremoasa si gustul intens de Nutella. Pofta buna!