Acest tort fara coacere este perfect pentru momentele in care vrei sa impresionezi fara a petrece prea mult timp in bucatarie. Delicios si racoritor, combinatia de crema, fructe si jeleu transforma acest desert intr-un favorit al tuturor. Iata cum il poti prepara!
Ingrediente:
Piscoturi: 250 g
Praf de budinca de frisca fara zahar: 2 plicuri
Faina alba: 45 g (aproximativ 3 linguri)
Lapte: 1 litru
Unt: 200 g
Zahar: 150 g
Cacao: 2 linguri
Jeleu (orice culoare): 3 plicuri (eu am folosit 3 jeleuri roz)
Fructe: 400-500 g
Apa: 125 ml
Zeama de lamaie: 1 lingura
Mod de preparare:
Prepararea jeleului
Dizolva plicurile de jeleu in 875 ml apa fierbinte (aproximativ 3,5 cani) si lasa-le sa se raceasca.
Prepararea cremei de budinca
Dizolva praful de budinca si faina intr-o cana de lapte (250 ml). Restul de lapte (750 ml) pune-l la fiert impreuna cu zaharul. Dupa ce incepe sa fiarba, adauga amestecul de budinca si amesteca constant pana cand budinca se ingroasa. Acopera crema cu folie alimentara, astfel incat sa atinga suprafata budincii, si las-o sa se raceasca complet.
Prepararea cremei
Bate untul cu mixerul, adaugand treptat cate o lingura de budinca racita. Dupa ce obtii o crema fina, imparte amestecul in doua. Intr-una dintre parti, adauga cele 2 linguri de cacao si mixeaza pana la omogenizare.
Asamblarea tortului
Tapeteaza o tava de 25×35 cm cu hartie de copt. Asaza primul strat de piscoturi si stropeste-le cu amestecul de apa si zeama de lamaie. Intinde crema alba de budinca peste piscoturi, apoi asaza inca un strat de piscoturi, pe care le vei stropi din nou cu apa si lamaie. Deasupra acestora intinde crema cu cacao.
Finalizarea tortului
Adauga fructele deasupra cremei de cacao, apoi toarna jeleul racit sau usor inchegat. Asigura-te ca tava este destul de mare pentru a nu curge jeleul. Pune tortul la frigider pentru a se raci complet.
Pofta buna!