Tort gris cu lapte – O bunatate fara coacere

Tort gris cu lapte

Aceasta prajitura cu gris si piersici este o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru cei care iubesc deserturile usoare, cu fructe. Straturile de crema fina de gris si cacao, completate de un sos racoritor de piersici si decor de kiwi, ofera un contrast minunat de arome si texturi. Este un desert ideal pentru a-l servi la ocazii speciale sau pur si simplu ca un rasfat in zilele obisnuite.

Ingrediente:
250 g margarina
1 litru lapte (3,2% grasime)
200 g zahar pudra
3 galbenusuri
160 g gris
1 conserva de piersici (aprox. 400 g)
20 g gelatina (2 linguri)
cativa biscuiti rotunzi (pentru baza)
1 lingura cacao
2-3 kiwi (pentru decor)

Mod de preparare:

Prepararea cremei de gris:
Intr-o oala, se fierbe laptele si se adauga grisul. Se amesteca continuu pana cand grisul se ingroasa, apoi se lasa la racit.
Prepararea cremei:
Intr-un bol separat, se mixeaza margarina cu zaharul pudra. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, avand grija sa fie proaspete si bine spalate. Dupa aceea, se adauga cate o lingura din grisul racit, mixand continuu.
Impartirea compozitiei:
Compozitia se imparte in doua parti egale. O parte se lasa simpla, iar in cealalta se adauga cacao si se amesteca bine.
Montarea prajiturii:
Se asaza biscuitii rotunzi pe fundul unei forme de tort. Peste acestia se toarna mai intai crema de cacao, apoi crema simpla de gris. Prajitura se da la frigider pentru a se raci.
Prepararea stratului de piersici:
Piersicile din conserva se mixeaza impreuna cu 100 ml din siropul din conserva. Gelatina se dizolva conform instructiunilor si se adauga in piureul de piersici. Acest amestec se toarna peste straturile de gris din forma si se lasa din nou la frigider pana se intareste.
Decorare:
Inainte de servire, prajitura se decoreaza cu felii de kiwi, adaugand un aspect proaspat si o nota de culoare.