Acest tort de ciocolata si vanilie este alegerea perfecta pentru orice ocazie speciala. Cu blaturi pufoase de vanilie si cacao, imbinate cu o crema fina de ciocolata, acest desert va incanta cu siguranta papilele gustative ale tuturor invitatilor.
Ingrediente pentru Blat:
8 oua
250 g zahar
400 g unt dulce, topit
500 g faina de grau
1 pliculet praf de copt
1 lingurita pulbere de vanilie
2 linguri pudra de cacao (pentru blatul de cacao)
Ingrediente pentru Crema:
300 g ciocolata neagra
250 ml frisca
Mod de Preparare
Pregatirea Aluatului:
Intr-un castron mare, bateti ouale cu zaharul pana obtineti o spuma.
Adaugati untul topit, faina si praful de copt, amestecand pana compozitia devine omogena.
Prepararea Blaturilor:
Impartiti aluatul in trei portii egale.
Intr-una dintre portii, adaugati pudra de cacao si amestecati bine.
Turnati aluatul cu cacao intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 180°C pana se rumeneste.
In celelalte doua portii, adaugati pulberea de vanilie si amestecati bine.
Turnati compozitia de vanilie in doua tavi de copt, tapetate cu hartie de copt, si coaceti la aceeasi temperatura pana se rumenesc. Astfel, veti obtine trei blaturi: doua de vanilie si unul de cacao.
Prepararea Cremei:
Incalziti frisca pana aproape de punctul de fierbere.
Turnati frisca fierbinte peste ciocolata neagra si amestecati pana obtineti o crema fina si omogena.
Asamblarea Tortului:
Asezati primul blat de vanilie pe un platou si intindeti jumatate din cantitatea de crema peste el.
Puneti blatul de cacao deasupra si intindeti restul de crema.
Completati cu al doilea blat de vanilie.
Decorati tortul cu glazura de ciocolata sau dupa preferinte.
Cu fiecare felie de tort de ciocolata si vanilie, veti descoperi echilibrul perfect intre aromele intense de cacao si finetea vaniliei. Indiferent de eveniment, acest tort va fi cu siguranta centrul atentiei, aducand bucurie si satisfactie celor dragi. Pregatiti-l cu drag si savurati fiecare moment dulce alaturi de cei apropiati!
RETETA BONUS – Tort de ciocolata cu crema de lapte condensat
Ingrediente:
2 oua
1/2 lingurita sare
120g zahar
150 ml lapte
50ml ulei vegetal
150g faina
30g pudra de cacao
5g praf de copt
10g gelatina
50ml apa
200g lapte condensat
200 ml frisca lichida
50g ciocolata
40ml smantana sau mascarpone
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteca ouale cu zaharul si sarea, apoi adauga laptele si uleiul.
Cerne impreuna faina, pudra de cacao si praful de copt.
Mixeaza totul.
Transfera compozitia intr-o tigaie si coace la 180°C timp de 15 minute.
Imparte compozitia cu cacao obtinuta in doua parti. Asaza prima bucata in forma de prajitura.
Intr-un bol, bate laptele condensat cu frisca lichida, amesteca cu gelatina si toarna in forma de prajitura, acoperind cu compozitia ramasa.
Pune la frigider pentru 1-2 ore.
Decoreaza cu amestecul de ciocolata si smantana.