Acest tort delicios, cu o textura pufoasa si un gust echilibrat intre dulceata gemului si aroma fina a iaurtului vanilat, este ideal pentru orice ocazie. Se prepara rapid, in doar 10 minute, iar rezultatul este un desert rafinat si extrem de gustos.
Ingrediente pentru blat:
3 oua
150 g zahar
200 g iaurt vanilat
100 ml ulei
250 g faina
1 plic praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
Un praf de sare
Pentru umplutura si decor:
200 g gem (de caise, fructe de padure sau dupa preferinta)
100 g zahar pudra (pentru decor)
Mod de preparare
- Prepararea blatului
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand compozitia devine spumoasa.
Adauga iaurtul vanilat, uleiul si esenta de vanilie, amestecand bine.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si incorporeaza-le treptat in compozitia lichida, amestecand usor cu o spatula sau un mixer la viteza mica.
Toarna compozitia in forma pregatita si coace timp de 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. - Asamblarea tortului
Dupa ce blatul s-a racit complet, taie-l in doua straturi egale.
Intinde gemul pe partea inferioara a blatului, apoi asaza deasupra celalalt strat.
Presara zahar pudra peste tort pentru un decor simplu, dar elegant.
Acest tort pufos cu iaurt vanilat si gem este gata de servit! Se poate pastra la frigider pentru a deveni si mai fraged. Pofta buna!