
Acest desert delicios, fara zahar, este ideal pentru cei care doresc o optiune sanatoasa, dar si savuroasa. Blatul usor si aerat, imbogatit cu afine proaspete si aroma de vanilie, face din acest tort o alegere perfecta pentru orice moment al zilei.
Ingrediente pentru 8 portii:
200 g iaurt
150 g faina de migdale
3 oua
100 g afine proaspete
50 g eritritol (sau orice alt indulcitor, merge foarte bine si mierea)
1 lingurita praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
Un praf de sare
Putin unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 180°C (caldura sus-jos).
Se unge cu unt o forma de tort cu diametrul de 20 cm.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu eritritolul si extractul de vanilie pana devin cremoase, apoi se incorporeaza iaurtul.
Se amesteca faina de migdale cu praful de copt si se adauga treptat in compozitia de galbenusuri.
Spuma de albusuri se incorporeaza usor, pentru a pastra textura aerata a aluatului.
Se adauga afinele, amestecand delicat.
Aluatul se toarna in forma pregatita si se coace timp de aproximativ 40 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit si se poate decora cu afine proaspete.
Un desert simplu, sanatos si extrem de gustos!