Tort rapid cu dulceata de prune, frisca si ciocolata

Ingrediente:
Pentru baza:
200 g de dulceata de prune
250 g biscuiti macinati
50 g unt (la temperatura camerei)
50 ml lapte
Aroma de rom (optional)
Pentru crema de vanilie:
600 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie
150 g zahar
250 g unt (moale)
Pentru stratul de frisca:
400 ml smantana pentru frisca (rece)
2-3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
Pentru decor:
50 g ciocolata rasa

Metoda de preparare:
Pregatirea bazei:
Amesteca dulceata de prune cu biscuitii macinati, untul, laptele si aroma de rom pana obtii o compozitie omogena. Aceasta trebuie sa fie usor modelabila.
Asaza amestecul intr-o forma rotunda cu pereti detasabili (diametrul de 20-22 cm), preseaza-l uniform pentru a forma baza, apoi da-l la frigider.
Prepararea cremei de vanilie:
Intr-o cratita, amesteca praful de budinca cu zaharul si putin lapte pentru a forma o pasta.
Adauga restul de lapte si fierbe amestecul la foc mic, amestecand continuu, pana cand se ingroasa. Opreste focul si lasa budinca sa se raceasca complet, acoperind-o cu folie alimentara pentru a evita formarea crustei.
Mixeaza untul moale pana devine cremos, apoi incorporeaza-l treptat in budinca racita. Intinde crema peste stratul de castane.
Stratul de frisca:
Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana obtii o spuma ferma.
Intinde frisca peste stratul de crema de vanilie, niveland bine.
Decorarea:
Presara ciocolata rasa deasupra stratului de frisca.
Pune tortul la frigider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte, pentru ca straturile sa se aseze si sa se intrepatrunda aromele.