Tort „Zebra” cu mascarpone si cacao

Tort „Zebra” cu mascarpone si cacao

Acest tort cu mascarpone si cacao, stratificat pentru a crea un efect vizual uimitor de „zebra”, este desertul perfect pentru ocazii speciale sau atunci cand vrei sa impresionezi familia si prietenii. Textura cremoasa si fina, alaturi de contrastul dintre vanilie si cacao, il fac o alegere delicioasa si eleganta.

Ingrediente:
500 g branza mascarpone
400 ml smantana pentru frisca (36%)
200 g zahar pudra
2 linguri cacao
4 linguri gelatina
100 ml apa
1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:

Pregatirea gelatinei:
Hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece timp de aproximativ 10 minute, apoi incalzeste usor la foc mic, amestecand pana se dizolva complet. Lasa la racit.
(Asigura-te ca gelatina este complet dizolvata, pentru ca textura cremei sa fie omogena si sa se intareasca corespunzator)

Pregatirea cremei de mascarpone:
Intr-un bol mare, bate smantana pentru frisca pana devine ferma. Intr-un alt bol, mixeaza branza mascarpone cu zaharul pudra si extractul de vanilie pana la omogenizare. Incorporeaza usor frisca batuta in amestecul de mascarpone.

Imparte crema de mascarpone in doua parti egale.
Intr-o parte adauga cacao si amesteca bine.
Imparte gelatina in mod egal si adaug-o in ambele amestecuri, amestecand bine.

Crearea straturilor:
Intr-o forma de tort cu diametrul de aproximativ 24 cm, toarna alternativ 2-3 linguri din crema alba si crema cu cacao in mijlocul formei, pentru a crea un efect de „zebra”. Repeta procesul pana se termina toate cremele.

Pune tortul la frigider pentru cel putin 4 ore, pentru a se intari bine.

Acest tort „Zebra” va atrage toate privirile si iti va rasfata papilele gustative cu gustul sau bogat si aspectul spectaculos!