Tortul copilariei: prajitura cu branza fiarta, lapte praf si blat de cacao – se topeste in gura

Daca ai crescut cu gustul ciocolatei din copilarie si adori deserturile cremoase, atunci acest tort este pentru tine. Cu un blat pufos de cacao si o crema fiarta de branza cu lapte praf, e acel dulce nostalgic, dar elegant, pe care il poti transforma cu usurinta intr-o vedeta de sarbatoare sau intr-un rasfat de weekend.

Ingrediente pentru blatul cu cacao:
5 oua
150 g zahar
140 g faina alba
40 g cacao neagra
1 lingurita praf de copt
2 linguri ulei (aprox. 20 g)
Pentru crema fiarta de branza:
1 kg branza de vaci fina (pasata)
100 g zahar
200 g unt
120 ml lapte
160 g lapte praf
1 ou
1 lingurita amidon de porumb (sau cartof)
50 g ciocolata neagra

Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile spuma. Cand incep sa se intareasca, adauga treptat zaharul si continua mixarea pana obtii o bezea tare.
Adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand la viteza mica.
Cerne faina impreuna cu cacaoa si praful de copt si incorporeaza-le usor cu o spatula, adaugand la final uleiul.
Toarna compozitia intr-o tava rotunda (ø 25 cm) tapetata doar pe fund cu hartie de copt.
Coace in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 30 de minute.
Scoate tava si las-o sa cada de la aproximativ 50 cm pe podea (pentru a evita prabusirea blatului). Lasa-l sa se raceasca complet in forma, apoi taie in patru foi egale.
Stropeste fiecare foaie cu putin sirop (poti folosi ceai de lamaie).
Prepararea cremei de branza fiarta:
Bate oul cu amidonul si lasa deoparte.
Intr-o cratita, pune untul, zaharul si laptele si incalzeste pana se topeste untul si amestecul incepe sa fiarba.
Cerne laptele praf pentru a evita cocoloasele si adauga-l in compozitie, amestecand energic.
Adauga branza si fierbe la foc mic, amestecand constant.
Toarna oul cu amidon si gateste pana cand crema da din nou in clocot.
Imparte compozitia in doua. Intr-una dintre ele adauga ciocolata si amesteca pana se topeste.
Lasa cremele sa se ingroase usor, apoi monteaza tortul, alternand foile de blat cu cele doua tipuri de crema.
Din crema cu ciocolata pastreaza doua linguri pentru decor – poti forma buline cu un pos.
Acopera cu folie alimentara si preseaza usor pentru nivelare. Indeparteaza folia dupa ce tortul s-a intarit complet.