Tortul Ingerilor. Reteta rapida si divina

Tortul Ingerilor. Reteta rapida si divina

Ingrediente:

6 oua
150g zahar
5g zahar vanilat
20g faina
300g smantana
70g zahar
1 lingurita de suc de lamaie
70g faina
80g zahar pudra
100g unt
O forma de tort de 20cm
Fulgi de nuca de cocos
Ciocolata alba

Metoda de preparare:

Preincalziti cuptorul la temperatura adecvata pentru coacerea prajiturilor.
Separati galbenusurile de albusuri.
Bateti galbenusurile cu 150g de zahar si 5g de zahar vanilat pana cand amestecul devine pufos si palid.
Adaugati treptat 20g de faina si amestecati pana se omogenizeaza bine.
Intr-un bol separat, bateti albusurile pana cand se formeaza varfuri tari.
Incorporati usor albusurile batute in amestecul de galbenusuri.
Turnati aluatul intr-o forma de tort de 20cm unsa cu unt.
Coaceti blatul in cuptorul preincalzit pana devine auriu si o scobitoare introdusa in centru iese curata. Timpul si temperatura exacte pot varia in functie de cuptorul dvs., asa ca urmati ghidurile standard de coacere a prajiturilor.
In timp ce tortul se coace, pregatiti crema amestecand 300g de smantana, 70g de zahar, 1 lingurita de suc de lamaie si 70g de faina pana devin o compozitie fina.
Dupa ce blatul s-a racit, taiati-l orizontal in doua straturi.
Intindeti crema uniform intre straturi si pe deasupra blatului.
Presarati fulgi de nuca de cocos peste crema.
Topiti ciocolata alba si stropiti-o peste tort pentru decor.
Presarati zahar pudra pe deasupra pentru un aspect deosebit.