Un altfel de Tiramisu – cu blat pufos si crema de vanilie

Ingrediente pentru blat
6 oua
150 g faina alba
200 g zahar
6 g praf de copt (1,5 lingurite)
Ingrediente pentru crema
500 g crema de branza cu vanilie
200 g unt (1 pachet)
30 g zahar pudra (2 linguri)
125 g lapte praf
12 g gelatina (2 linguri), dizolvata in apa calda
150 g biscuiti rotunzi
Ingrediente pentru sirop:
7 linguri de cappuccino
2 lingurite de cafea instant

Instructiuni pentru prepararea blatului:
Bate albusurile spuma tare.
Adauga treptat zaharul in spuma, apoi incorporeaza galbenusurile, unul cate unul.
Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza-le usor in compozitie.
Toarna compozitia intr-o tava si coace blatul la 180°C pentru 30-40 de minute.
Dupa ce s-a racit, taie blatul in 3 foi.
Instructiuni pentru sirop:
Dizolva cappuccino-ul si cafeaua instant in 180 ml apa fierbinte.
Foloseste acest amestec pentru a insiropa biscuitii si foile de blat (mai putin cea care va fi deasupra).
Instructiuni pentru prepararea cremei:
Mixeaza untul cu zaharul pudra.
Adauga crema de branza cu vanilie, laptele praf si gelatina racita.
Lasa crema la frigider cateva minute, pentru a se intari putin.
Asamblare:
Asaza prima foaie de blat si intinde putina crema.
Asaza un strat de biscuiti insiropati, apoi adauga din nou putina crema.
Pune a doua foaie de blat, intinde crema, adauga alt strat de biscuiti si din nou crema.
Asaza ultima foaie de blat, intinde un strat subtire de crema si presara ciocolata rasa deasupra.
Pofta buna!