Un rasfat rapid – Desert fara coacere cu piersici si crema delicata de gris

Un rasfat rapid – Desert fara coacere cu piersici si crema delicata de gris

Aceasta reteta delicioasa de prajitura fara coacere combina arome fructate si de cacao, fiind perfecta pentru orice ocazie. Straturile de biscuiti, piersici si gris se imbina armonios, creand un desert usor si savuros, care va cuceri pe toata lumea.

Ingrediente de baza:
2 pachete de biscuiti (2 x 150 g)
1 napolitana dreptunghiulara

Ingrediente pentru crema de piersici:
850 g piersici
2 plicuri de gelatina de piersici sau portocale

Se scot samburii din piersici si se taie bucati mici. Se pun in blender si se transforma intr-o pasta lichida. Apoi se toarna intr-o oala si se fierbe aproximativ 3 minute. Se adauga gelatina si se mai fierbe inca 1 minut, apoi se lasa la racit.

Ingrediente pentru crema de gris:
1 litru lapte
10 linguri pline de gris
Zahar vanilat
1 cana de zahar pudra (plina)
250-300 g unt
1 lingura de cacao

Ingrediente pentru glazura de ciocolata:
170 g ciocolata neagra (sau cu lapte), maruntita sau taiata in bucati
120 ml smantana lichida
60 g unt
1 lingurita esenta de vanilie (optional)

Intr-un castron rezistent la caldura, se adauga ciocolata taiata sau maruntita in bucati. Se incalzeste smantana intr-o cratita mica, la foc mediu, pana cand incepe sa dea in clocot, apoi se toarna peste ciocolata. Se amesteca usor pana cand ciocolata este complet topita si amestecul este omogen. Apoi se pune untul si se amesteca bine pana cand se topeste si se incorporeaza complet in glazura. Se adauga si esenta de vanilie si se amesteca.
Se lasa glazura sa se raceasca la temperatura camerei timp de 10-15 minute, dar sa ramana inca lichida.

Se fierbe laptele cu zaharul vanilat si grisul pana capata consistenta unei budinci groase. Se lasa la racit. Untul se bate spuma cu zaharul pudra, apoi se adauga cate o lingura de gris racit, mixand continuu. Se imparte crema in doua. Intr-o parte se adauga cacao si se amesteca bine.

Mod de asamblare (tava de 22 x 25 cm):
-Un strat de napolitana
-½ din crema de piersici
-Un strat de biscuiti
-Crema de gris cu cacao
-Un strat de biscuiti
-½ din crema de piersici
-Un strat de biscuiti
-Crema de gris fara cacao
-Un strat de biscuiti
-Glazura de ciocolata

Se lasa prajitura la frigider aproximativ 3 ore, pentru ca biscuitii sa se inmoaie si aromele sa se imbine.